- Salāti ar garnelēm, rukolu un parmezānu
- Salāti ar garnelēm, papriku un rukolu
- Rukolas, garneļu un Cherry tomātu salāti
- Garneļu, rukolas un saulē kaltētu tomātu salāti
- Salāti «Apbrīnošana»
- Rukolas, garneļu un paipalu olu salāti
- Salāti ar garnelēm, rukolu un mencu aknām
- Salāti ar avokado, garnelēm un rukolu
- Salāti «Imperators»
- Salāti ar garnelēm, rukolu un mango
- Kartupeļu salāti ar garnelēm un rukolu
- Dārzeņu salāti ar rukolu un garnelēm
- Rukolas, garneļu un olīvu salāti
- Salāti «Garšu salūts»
- Kārtaini salāti ar garnelēm, rukolu un sēnēm
- Salāti ar garnelēm, rukolu un svaigiem šampinjoniem
- Rukolas, ananāsu un garneļu salāti
- Salāti «Fantāzija»
- Salāti ar garnelēm, rukolu un ingvera mērci
- Garneļu, rukolas un zemeņu salāti
Vai jūs sekojat savam uzturam? Tad jums noteikti patiks salāti ar garnelēm un rukolu. To ir ļoti vienkārši pagatavot mājās, un rezultāts neatpaliek no restorāna līmeņa gardumiem. Šeit ir 20 lieliskas receptes!
Salāti ar garnelēm, rukolu un parmezānu
No saskares ar nazi rukolas garša pasliktinās, tāpēc labāk to saplēst ar rokām.
Vajadzēs: 200 g nomizotu garneļu, pusi ķekarus rukolas, 50 g parmezāna, ķiršu tomātu zariņu, 2 ķiploka daiviņas, 3 ēd.k. olīveļļa, rupjā sāls, malti melnie pipari.
Pagatavošana: Garneles apcep ar ķiploku, ar rokām saplēš rukolu, tomātus pārgriež uz pusēm. Visu samaisa, sāli, piparus un pārlej ar eļļu. Liek salātus uz šķīvja un dekorē ar plānām siera šķēlītēm.
Salāti ar garnelēm, papriku un rukolu
Šajos salātos skaisti izskatīsies dzeltenie vai sarkanie pipari.
Vajadzēs: 200 g nomizotu garneļu, 1 papriku, 50 g rukolas, 2 tomātus, 2 ķiploka daiviņas, 50 g sviesta, 30 ml olīveļļas, 1 tējk. sinepes, sāli un maltus melnos piparus.
Pagatavošana: Garneles apcep ar sasmalcinātu ķiploku sviestā. Ar rokām saplēš rukolu, sagriež piparus un tomātus. Sastāvdaļas sajauc lielā salātu bļodā, pievieno sāli, piparus un olīveļļu ar sinepēm.
Rukolas, garneļu un Cherry tomātu salāti
Pagatavojiet garneles karstā pannā 2 minūtes.
Vajadzēs: Pusi ķekara rukolas, 10 nomizotas garneles, 200 g Cherry tomātu, 1 avokado, citrona daiviņu, 2 ķiploka daiviņas, 3 ēd.k. olīveļļa, sauja priežu riekstu, sāls un malti melnie pipari.
Pagatavošana: ar rokām saplēš rukolu, pārgriež uz pusēm tomātus, sakapā avokado un apslaka ar citrona sulu. Ceptas garneles ar maltu ķiploku. Sajauc ēdienu, pievieno riekstus, sāli, piparus un eļļu.
Garneļu, rukolas un saulē kaltētu tomātu salāti
Salātos var izmantot eļļu, kurā glabājas saulē kaltētie tomāti.
Vajadzēs: 50 g rukolas, 200 g garneļu, 100 g saulē kaltētu tomātu, pusi bundžas konservētas kukurūzas, 3 ēd.k. olīveļļa, malti melnie pipari, rupjā sāls.
Pagatavošana: Garneles novāra sālsūdenī, atdzesē un nomizo. Ar rokām saplēš rukolu, noskalo kukurūzu. Plašā salātu bļodā sajauc rukolu, garneles, tomātus un kukurūzu. Pievieno sāli, piparus un eļļu.
Salāti «Apbrīnošana»
Cepšanas traukā nosusina priežu riekstus.
Vajadzēs: 10 nomizotas garneles, pusi ķekarus rukolas, 2 ēd.k. priežu rieksti, 200 g ķiršu tomātu, 100 g cietā siera, citrona daiviņa, 1 ēd.k. sojas mērces, 2 ēd.k. olīveļļa, jūras sāls un malti pipari pēc garšas.
Pagatavošana: Garneles apcep 2 minūtes, tomātus pārgriež uz pusēm, rukolu pārplēš ar rokām. Sajauc rukolu ar tomātiem, garnelēm, sāli, eļļu, pipariem un citrona sulu. Liek salātus uz šķīvja, pārkaisa ar rīvētu sieru, priežu riekstiem un pārlej ar sojas mērci
Rukolas, garneļu un paipalu olu salāti
Paipalu olas cieti vāra 3 minūtes.
Vajadzēs: 200 g nomizotu garneļu, 50 g rukolas, 5 vārītas paipalu olas, 3 salātu lapas, 3 tomātus, 1 avokado, 1 tējk. citronu sula, 50 g sviesta, 30 ml augu eļļas, sāls un malti melnie pipari.
Pagatavošana: Garneles apcep sviestā. Sagrieziet olas un tomātus, sasmalciniet avokado un apkaisa ar citrona sulu. Ar rokām saplēš salātus un rukolu. Visu samaisa, pievieno olīveļļu, sāli un piparus.
Salāti ar garnelēm, rukolu un mencu aknām
Mencu aknas var vienkārši samīcīt ar dakšiņu.
Vajadzēs: ķekars rukolas, 200 g lielas garneles, 1 bundža mencu aknu, 2 vārītas vistu olas, 100 g tofu, 3 ēd.k. majonēze, sāls un malti pipari.
Pagatavošana: Rukolu saplēš ar rokām, garneles vāra 2 minūtes sālsūdenī. Sasmalciniet mencu aknas, olas un tofu. Visu samaisa, pievieno sāli, piparus un majonēzi.
Salāti ar avokado, garnelēm un rukolu
Sagriezts avokado ātri kļūst tumšāks, tāpēc tas nekavējoties jāapslaka ar citronu sulu.
Vajadzēs: 200 g garneļu, 1 avokado, 50 g rukolas, sauju Indijas riekstu, 0,5 tējk. Provansas garšaugi, 1 ēd.k. citronu sula, 30 ml olīveļļas, malti melnie pipari, jūras sāls.
Pagatavošana: Garneles vāra sālsūdenī, notecina un notīra. Ar rokām saplēš rukolu, sagriež avokado un apslaka ar citrona sulu. Visu samaisa, pievieno sāli, garšvielas, eļļu un sasmalcinātas Indijas riekstus.
Salāti «Imperators»
Viegli iemetiet salātus, lai nesasmalcinātu greipfrūtu un rukolu.
Vajadzēs: 200 g vārītu garneļu, pusi ķekaru rukolas, 1 greipfrūtu, 50 g parmezāna, 3 bazilika zariņus, Provansas garšaugus, 3 ēd.k. olīveļļa, malti melnie pipari, sāls.
Pagatavošana: Nomizo garneles, ar rokām saplēš rukolu un baziliku, parmezānu sagriež plānās šķēlītēs. Noņemiet greipfrūtu no plēvēm un izjauciet tos gabalos. Sajauciet ēdienu, pievienojiet piparus, Provansas garšaugus, sāli un eļļu.
Salāti ar garnelēm, rukolu un mango
Gatavs mango vienmēr nedaudz dod, kad to nospiež.
Vajadzēs: 200 g garneļu, 50 g rukolas, 1 nogatavojušos mango, 4 spinātu lapas, 30 ml olīveļļas, maltus melnos piparus, sāli.
Pagatavošana: Garneles novāra sālsūdenī, atdzesē un nomizo. Ar rokām saplēš zaļumus, nomizo mango un sagriež. Plašā bļodā samaisa produktus, pievieno sāli, piparus un eļļu.
Kartupeļu salāti ar garnelēm un rukolu
Tomātus un kartupeļus sagriež vienāda izmēra gabaliņos.
Vajadzēs: 300 g lielu garneļu, 2 vārītus jaunus kartupeļus, ķiršu tomātu zariņu, 50 g cietā siera, sauju ciedru riekstu, 1 ēd.k. sojas mērces, 3 ēd.k. olīveļļa, sāls un malti pipari.
Pagatavošana: Garneles novāra sālsūdenī, atdzesē un noņem čaumalas. Tomātus un kartupeļus sagriež, sieru sarīvē, rukolu ar rokām saplēš. Lielā salātu bļodā sajauc sastāvdaļas, pievieno sāli, piparus un eļļu. Pa virsu pārlej salātus ar sojas mērci.
Dārzeņu salāti ar rukolu un garnelēm
Jūs varat iegādāties nomizotas garneles un ietaupīt laiku.
Vajadzēs: 50 g rukolas, 200 g garneļu, 1 gurķi, 2 tomātus, 3 ēd.k. olīveļļa, sarkano piparu pārslas, sāls.
Pagatavošana: Rukolu saplēš ar rokām, garneles novāri sālsūdenī un nomizo. Sagriež dārzeņus. Visu samaisa, pievieno piparu pārslas, sāli un garšo salātus ar eļļu.
Rukolas, garneļu un olīvu salāti
Pievienojiet salātiem veselas olīvas.
Vajadzēs: 10 nomizotas garneles, pusi ķekarus rukolas, 2 salātu lapas, 1 tomātu, sauju tumšo olīvu, 80 g parmezāna, 2 ķiploka daiviņas, sāli, maltus melnos piparus, 3 ēd.k. olīveļļa, 50 g sviesta.
Pagatavošana: sviestā apcep garneles ar sasmalcinātu ķiploku. Tomātus, rukolu sagriež un salātus saplēš ar rokām. Visu samaisa, pievieno olīvas, sāli, piparus un eļļu. Liek salātus uz šķīvja un pārkaisa ar rīvētu parmezānu.
Salāti «Garšu salūts»
Oriģināla salātu recepte, kas vēl ilgi paliks jūsu ēdienkartē!
Vajadzēs: 200 g vārītu garneļu, pusi ķekaru rukolas, 3 salātu lapas, 3 pētersīļu un rozmarīna zariņus, 200 g ķiršu tomātu, 2 gurķus, 150 g zilā siera, 2 tējk. Dižonas sinepes, 30 ml olīveļļas, malti melnie pipari, sāls.
Pagatavošana: Nomizo garneles, ar rokām saplēš rukolu, salātu lapas un zaļumus. Sagriež tomātus, gurķus un sieru. Viegli samaisiet visu lielā salātu bļodā, pievienojiet sāli, piparus, eļļu un Dižonas sinepes.
Kārtaini salāti ar garnelēm, rukolu un sēnēm
Salātus var savākt kārtās vai vienkārši visu samaisīt.
Vajadzēs: 10 gab mizotu garneļu, 25 g rukolas, 200 g šampinjonu, 150 g korejiešu burkānu, 80 g cietā siera, 3 ēd.k. majonēze, sāls un malti pipari.
Pagatavošana: Sēnes, garneles novāra sālsūdenī, atdzesē un sagriež. Ar rokām sagriež rukolu mazos gabaliņos. Sarīvē sieru. Uz šķīvja liek sēņu bumbiņu, tad garneles. Ieeļļojiet ar majonēzi, pievienojiet burkānus, majonēzes kārtu ar sieru. Virsū liek rukolu un salātus dekorē ar veselu garneļu.
Salāti ar garnelēm, rukolu un svaigiem šampinjoniem
Neapstrādāti šampinjoni ir absolūti nekaitīgi, galvenais tos rūpīgi izskalot.
Vajadzēs: 50 g rukolas, 3 šampinjonus, 150 g garneļu, ķiršu tomātu zariņu, 50 g parmezāna, 50 g sviesta, 2 ēd.k. olīveļļa, rupjā sāls, malti melnie pipari.
Pagatavošana: Rukolu ar rokām saplēš, tomātus pārgriež uz pusēm, sieru sarīvē, sēnes sagriež ļoti plānās plāksnēs. Sajauciet sastāvdaļas, sāli, piparus un aplejiet salātus ar eļļu.
Rukolas, ananāsu un garneļu salāti
Izmantojiet jebkuru sāļo sieru, kas jums patīk.
Vajadzēs: 50 g rukolas, 100 g konservētu ananāsu, 200 g garneļu, 2 tomātus, 80 g cietā siera, 2 ēd.k. sojas mērces, 2 ēd.k. olīveļļa, malti melnie pipari, sāls.
Pagatavošana: ar rokām saplēš rukolu, sagriež tomātus, sieru sarīvē uz smalkās rīves. Vāra garneles un notīra. Visu samaisa, pievieno ananāsus, sāli, piparus un eļļu. Liek salātus uz šķīvja un pārlej ar sojas mērci.
Salāti «Fantāzija»
Noteikti noskalojiet sagriezto baklažānu sālsūdenī.
Vajadzēs: 5 ceptas garneles, 1 baklažānu, 100 g mocarellas, 50 g rukolas, 2 aprikozes, 1 tējk. sinepes, citrona daiviņa, 0,5 tējk medus, 3 ēd.k. olīveļļa, piparmētras zariņš, malti melnie pipari, sāls.
Pagatavošana: Baklažānu sagriež aprindās un apcep. Apcep aprikozes 2 minūtes no katras puses. Ar rokām saplēš rukolu un apkaisa ar citrona sulu. Sajauc garneles, baklažānus, sieru, aprikozes un rukolu. Pipari un sezonu ar sinepju, medus un sviesta mērci. Gatavos salātus apkaisa ar smalki sagrieztu piparmētru.
Salāti ar garnelēm, rukolu un ingvera mērci
Garšīgi salāti pikantas virtuves cienītājiem!
Vajadzēs: 200 g nomizotu garneļu, pusi ķekarus rukolas, 2 tomātus, 2 ēd.k. sezama sēklas, 20 g ingvera saknes, 3 ēd.k. olīveļļas, 50 g sviesta, 3 cilantro zariņi, 1 ēd.k. citrona sula, 2 ķiploka daiviņas, sāls, malti pipari.
Pagatavošana: ar rokām saplēš rukolu, sviestā apcep garneles, sagriež tomātus. Nomizotu ingvera sakni samaļ blenderī ar ķiploku, cilantro un olīveļļu. Pievienojiet citrona sulu, sāli un piparus. Sajauc garneles, tomātus, rukolu, mērci un sezama sēklas.
Garneļu, rukolas un zemeņu salāti
Pārsteidzoši harmoniska un garšīga kombinācija.
Vajadzēs: 200 g nomizotu garneļu, pusi ķekaru rukolas, 200 g zemeņu, sauju nomizotu saulespuķu sēklu, 2 salātu lapas, 150 g Ķīnas kāpostu, 3 ēd.k. olīveļļa, sāls, malti melnie pipari.
Pagatavošana: Garneles novāra sālsūdenī, ar rokām saplēš zaļumus, kāpostus sagriež plānās strēmelītēs. Visu samaisa, pievieno kaltētas saulespuķu sēklas un sasmalcinātas zemenes. Sāli, piparus un aplejiet salātus ar eļļu.